Sommarjobb i Haninge

Ansökan till årets sommarjobb i Haninge har nu öppnat på kommunens hemsida. Sedan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet tog över kommunledningen har vi ökat antalet sommarjobb för våra ungdomar med 20%. I sommar får minst 450 unga haningebor jobb via kommunen och sex lyckliga personer kommer att få Sveriges roligaste sommarjobb vilket Mitt i Haninge uppmärksammar.

Arbetslivserfarenheten från ett sommarjobb ger en rad på CV:t som stärker möjligheten till en anställning senare i livet. Det är viktigt att vi ger ungdomar chansen att visa vad de går för på arbetsmarknaden och stärka deras förutsättningar inför vuxenlivet.

När jag var 15 år sommarjobbade jag med att städa på Posten i Ösmo och Sorunda. Då jag var effektiv i arbetet fick jag även förtroendet att sortera post vilket jag minns att jag blev både glad och stolt över. Inom Haninge kommun finns det många olika tjänster bland sommarjobben. Haninges ungdomar får exempelvis möjlighet att jobba på fritidsgårdar, som parkskötare samt inom förskola och förhoppningsvis genom detta känna yrkesstolthet.

Sex personer får tjänster med unika arbetsuppgifter som är helt nya för i år, de ska bada och blogga på arbetstid. Det är utan tvekan ett glassigt jobb, möjligtvis med undantag för de dagar då det regnar, men också ett bra sätt att marknadsföra Haninges vackra sommarmiljöer för att locka fler besökare till vår kommmitt i haninge rubrikun. Haninge är Stockholms sydkust, vi har en underbar skärgård och besöksnäringen är oerhört viktig för oss. Tjänsterna passar perfekt för de som är intresserade av kommunikation och målet är att besöka ett badställe varje dag. Förhoppningsvis kan bloggen också locka ut fler av våra egna kommuninvånare att upptäcka vår vackra natur.

Ansökan till Haninge kommuns sommarjobb är öppen mellan vecka 7 och 10. Den 19:e februari har ungdomar möjlighet att komma till kommunhuset för att få hjälp med sin sommarjobbsansökan samt träffa representanter från kommunen och företag. Jag kommer självfallet att vara på plats och hoppas att få träffa många unga haningebor där.