Stadskärnans attraktivitet ökar

Haninges attraktivitet ökar och nu har Riksbyggen valt att ansluta sig till vårt samarbete för att utveckla stadskärnan. Totalt är det nu sju fastighetsägare som tillsammans med kommunen planerar och utvecklar Haninges stadskärna genom centrumsamverkan.

Haningeterassen, illustration från Riksbyggen

Riksbyggen kommer att tillföra mycket till Haninge stad när de bygger Haningeterassen mitt i kärnans kärna och vi välkomnar dem in i laget. Kommunen kommer tillsammans med dem, Grosvenor, Wallenstam, SveaNor, Stena fastigheter, Hemfosa och Atrium Ljungberg att skapa en tät stadsmiljö med boende, handel, utbildning, arbete och fritid. Målet är en stadskärna där människor kan mötas dygnet runt i en ljus, levande och trygg miljö. För att lyckas med det är ett gott samarbete mellan kommun och fastighetsägarna oerhört viktigt.

Det är många som är nyfikna på framåtskridandet av Haninge stad och vi kommer därför att tillgängligöra information om processerna än mer. Från mitten av april kommer alla att kunna följa arbetet med stadskärnans utveckling i en utställningslokal i Haninge centrum. Där kan haningeborna föra dialog med aktörerna inom centrumsamverkan och få information om olika skeenden.

Haninge blir bättre när vi bygger och särskilt när vi gör det tillsammans.