350 nya bostäder i Vega

I januari utlyste Haninge kommun en tävling om markanvisningar i stadsdel Vega och beslut togs på kommunstyrelsesammanträdet i onsdags. Vinnarna är Bolite med arkitekt BAU, Viktor Hanson med VERA arkiteter, Wästbygg med Sundell Arkitekter samt Bonava med ALMA arkitektur.

Illustration: Bolite

Det är allt fler som vill bo i Haninge och vi är en växande och välkomnande kommun. Under 2015 var vi den kranskommun som byggde flest bostäder i Stockholm och vi har fortsatt höga ambitioner för både bostadsbyggande och företagsetableringar. Haninge klättrar uppåt bland storstadskommuner på Fokus “Bäst att bo”-lista och vi får allt bättre omdöme gällande vår service till företag. Med denna markanvisning visar vi återigen att Haninge är en ledande tillväxtkommun och en konstruktiv kraft för att möta Stockholmsregionens bostadsutmaningar.

Illustration: Bonava

De vinnande förslagen i markanvisningstävlingen beräknas bidra med ungefär 350 bostäder av de totalt 3000 som ska byggas i stadsdel Vega. Vega ska präglas av hållbarhet och närhet vilket återspeglas i de vinnande bidragen. Kommunen eftersträvar arkitektonisk mångfald och lämnar stor handlingsfrihet när det gäller utformning av byggkoncepten.

Jag vill gratulera Bolite, Viktor Hanson, Wästbygg och Bonava. Haninge blir bättre när vi bygger, särskilt när vi gör det tillsammans.

Illustration: Wästbygg
Illustration: Viktor Hanson